dijous, 16 de desembre del 2010

MERCATS


Jo cada setmana passejo pel mercat de Vic. M’agrada l’ambient dels mercats. Es respira un aire familiar, casolà, de proximitat. Encara que la gent no et conegui somriu, se la veu feliç i això es transmet ràpidament. M’agraden els mercats, el seu toc antic. Jo et canvio pomes per peres i somriem els dos. Això és el mercat i això és el que hauríem de conservar.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi també m'agraden molt els mercats. Un mercat es el reflexa de la societat. Hi ha totes les classes socials barrejades, formant un ens comú.

Apa siau

elefante ha dit...

No he sigut jo, el anterior.
Encara que signi com jo a vegades.
El blog, potser s'ho valdria, el que hi té sempre quelcom a dir, no mereix res.
Esteve Amills

joanroma ha dit...

Hola Jordi,
a mi m'encanten els mercats, i tot el que s'exposa a l'aire lliure. Tu parles del de Vic, i efectivament és un mosaic de colors, olors i gent de tot arreu. Però, et recomano anar al de La Boqueria a Barcelona i realment és una joia passar-hi una hora donant voltes per tots els racons, i veure fruita de tot el món, verdures, peix, etc, etc, Es un espectacle difícil de veure enlloc més.
I també m'encanta anar a les grans botigues de formatges, o embotits, on tenen exposats dotzenes de productes d'arreu del país amb una varietat extraordinària.
En el meu cas, va ser a Suïssa on vaig aprendre a assaborir la immensa varietat de formatges, i a gaudir dels mercats a l'aire lliure, fets els dissabtes en els centres de la ciutat, i on els pagesos portaven els seus productes, seguint una tradició secular. I allà, hi havia també nombroses parades de flors, que donaven color i olor a tot el conjunt.
REalment val la pena, gaudir d'aquest espectacle. I a Vic, amb la magnífica plaça, el paisatge es converteix en una imatge imponent.
On diuen que hi ha un mercat excepcional és a Marraquesh. El coneixes ?

Jordi ha dit...

Bones !!

Per sort si que conec el mercat que es fa a la plaça Djema-el-fna de Marraquesh i és excepcional i molt diferent dels nostres mercats !!! Hi ha dentistes, encantadors de serps, sucs de taronja,..... i mil coses més !!
Si no hi has anat t'ho recomano !!!

Apa salut !!!

joanroma ha dit...

Hola Jordi,
gràcies per la recomanació d'anar a Marraquesh, però ara el proper viatge toca anar a Suïssa, la meva segona pàtria,després de l'estada de 7 anys que hi vaig fer. Durant anys hi anava cada dos o 3 anys, però ara en fa 4 o 5, que no hi he estat. No veuré grans mercats, però sí grans muntanyes i multitud de llacs. De totes maneres esperaré a l'estiu, perquè ara és un paradís pels esquiadors, peró no pels que ens agrada trepitjar el terra amb sabates.
Si no ens veiem o xerrem en els propers dies, que tinguis un Feliç Nadal i Bon Any Nou, en companyia de tots els éssers estimats.

Judit ha dit...

Fa por que es perdi aquesta harmonia algun dia. Jo vaig al de Girona tots els dissabtes, i m'agrada especialment la part de davant de tot, on hi ha pagesos i pageses amb cistellets venent tota mena de verdures.