dijous, 17 de febrer del 2011

CUINA CATALANA

Carpaccio d'ous de reig (amanita caesarea) amb encenalls de parmesà

Avui he volgut posar aquesta foto de cuina perquè és un dia trist per la cuina catalana, la cuina del nostre país. Ahir de manera precipitada ens va deixar  en Santi Santamaria que era l’únic cuiner amb set estrelles Michelin repartides pel món. En Santi era una persona que estimava les nostres arrels i la nostra terra i aquesta passió la canalitzava amb la seva cuina.

2 comentaris:

joanroma ha dit...

Efectivament, avui és un dia trist per tot el país. En un moment en que la gastronomia mou milions i milions de persones, d'un lloc a l'altre, perdre un dels màxims exponents de l'autèntica cuina catalana és un drama. Sobretot per l'edat i per tot el que podia haver fer en aquest món que mou grans interessos.
El Santi, quèia bé a tothom o gairebé a tothom perquè parlava clar, tenia una cuina tradicional amb innovacions raonables, i no acceptava convertir la cuina en una mena de laboratori quìmic, on s'aconsegueixen espectaculars plats, mitjançant tècniques agoserades.
La simplicitat,i els bons productes, son bàsics per obtenir un bon plat, i ell ho defensava en tots els fòrums que anava.
NO he anat mai a menjar al Racó de Can Fabes, però el vaig conéixer en diversos fòrums gastronòmics, i personalment el vaig saludar en una trobada gastronòmica en el Restaurant Els Casals, de Sagàs, aquí al Berguedà.
Un home encantador amb una filosofia de la vida molt coherent amb les idees i la pràctica. Els seus restaurants preservaran el seu mestratge durant molts anys. Faré els possibles per anar a menjar un dia a Sant Celoni. Per cert, Jordi, hi has menjat alguna vegada?

Jordi Rota i Sala ha dit...

Doncs la veritat és que no hi he menjat tot i que l'any passat i volíem anar.
El Celler de Can Roca em queda més aprop, jeje.

Efectivament una gran pèrdua pel país.

Salut