dissabte, 28 de juny del 2008

EL ROSSINYOL

Ja anem deixant endarrera la temporada de moixernons i ja iniciem la temporada dels rossinyols “cantharellus cibarius”.

Tots els integrans de l’espècie cantharellus es caracteritzen per tenir plecs enlloc de làmines.
El rossinyol és un excel·lent comestible per fer amb guisats i estofats.
Una de les propietats més importants i valuoses d’aquesta espècie és que difícilment trobarem mai cap exemplar corcat. També és interessant que degut a la seva carn consistent es conserva molt de temps.
Ahir, juntament amb el meu pare, vam fer la primera sortida en busca de rossinyols.
Vam anar per la comarca d’Osona i la Selva, terreny bastant desconegut per nosaltres. Els primers rossinyols de la temporada es van fer esperar però al final els vam trobar.


Tots els erols que coneixem són en boscos de faig, però ahir vam trobar rossinyols en boscos d’alzina. A simple vista semblen iguals però tenen una tonalitat una mica diferent.

Dono per iniciada la temporada del rossinyol !!!

Reflexionem senyors, reflexionem.

2 comentaris:

joanroma ha dit...

Hola Jordi,
per primera vegada enceto els comentaris, i pel que veig tu i el teu pare us dediqueu a "netejar" de bolets altres boscos a més dels de Borredà.
Realment en altres paisos europeus els rossinyols son més apreciats que els rovellons i van a preus molt elevats. Aquí no son tant coneguts per molta gent i per tant no son tant perseguits.
De totes maneres va molt bé anar al bosc perquè es fa salut física i mental, i si a més es porten uns quants bolets a taula, millor que millor. Que us aprofitin, i deixeu-ne alguns pels qui vinguin al darrere. Cordialment Joan Roma

Jordi Rota i Sala ha dit...

Jajaja !!!

No els netejem pas els boscos Joan !!!! només els mantenim amb pocs bolets així quan pugen els pixapins diuen que encara no han sortit i tornen a pujar, jeje !!!

Apa cuida't i salut !!!!