dijous, 5 de maig del 2011

ELS DOFINS

Tonina Overa  (Cephalorhynchus commersonii)

Seguim a Península Valdés on vam fer una bonica excursió per veure dofins a alta mar. Ens imaginàvem els típics dofins grisos però la meva sorpresa va ser quan ens van explicar que en aquelles terres hi ha el dofí pio (Cephalorhynchus commersonii) que és una espècie que es troba bàsicament a les costes argentines, a l’estret de Magallanes i a prop de les illes Malvines. Els vam trobar a alta mar i són animals molt i molt simpàtics ja que es posen a seguir la barca i no paren de saltar. Realment és un espectacle molt bonic de presenciar ja que és un dofí molt actiu.

4 comentaris:

joanroma ha dit...

Hola Jordi,
de moment sembla que haguessiu anat a una illa, perquè anem veient animals marins. Ja està bé, però suposo que algun dia veurem la famosa Pampa, i amplíssimes exensions de terres.
Es curiosa la fascinació pels dofins perquè a tot arreu en veus amb una proximitat increïble. Aquesta foto em recorda una de les visites a Irlanda, en que també tenen un parell de dofins que van voltant a l'entorn de la barca de passeig per una zona costanera, i acostumen a apareìxer cada vegada que es fa una excursió. Sinó fossin animals es podria creure que cobren per ser fotografiats a dojo. Vale, bon cap de setmana.

Jordi Rota i Sala ha dit...

Intento anar penjant les fotos del viatge de manera cronològica.
De fotos de la Pampa no en veuràs perquè no hi vam anar.
Salut

Judit ha dit...

Uau.... quina passada poder veure'ls així, en el seu hàbitat... quina sort que teniu!!!
Per cert, també m'ha sorprès veure que no són grisos... :P

Jordi Rota i Sala ha dit...

Concretament aquesta espècie de dofins són blancs i negres.
No hagués dit mai que hi havien dofins blancs i ngegres. Tota la vida els havia vist grisos.
És el que té viatjar, sempre s'aprenen coses noves.

Apa salut