dijous, 11 de novembre del 2010

BUDISTA MEDITANT

Budista meditant en un temple de Chiang Mai (Tailàndia)
  
Sembla que el Papa va tenir menys fidels dels que s’esperaven a Barcelona. I la veritat és que no em va estranyar gens. 
 
Sota el meu punt de vista l’Església Catòlica ha quedat petrificada en el passat. No pot ser que en el segle XXI es rebutgi l'avortament, els anticonceptius, la fecundació in vitro,  el divorci, el matrimoni homosexual i l'eutanàsia.

Tampoc estic d’acord en el paper que es vol donar a les dones. Les han deixat de banda durant molts anys i ho volen continuar fent i això és del tot inacceptable.

Per sort l’Església ja no té el poder que havia tingut en el passat on havia comès autèntiques atrocitats.

Per altra banda també vull dir que hi ha molta gent dins l’Església que ha fet i està fent una feina admirable. Jo el que critico és la cúpula superior.

Que quedi clar que no estic parlant de la fe catòlica si no una cosa ben diferent com és l’Església Catòlica. Cap religió és dolenta si se’n fa un bon ús.

També aplaudeixo que utilitzés la nostra llengua, és a dir el català.

3 comentaris:

joanroma ha dit...

Hola Jordi,
excel.lent foto, realment fantàstica, perquè el contrast de colors i els tons aconseguits son dignes d'elogi. I sobretot per haver captat la serenitat i la pau que transmet aquest monjo budista.
Per cert, i com a curiositat t'informo de que també a la comarca tenim un monjo budista,instal.lat al municipi de Vallcebre ( a prop de Saldes). Ell i la seva dona regenten una casa de turisme rural, amb un observatori astronòmic inclós, i organitzen estades a casa seva per a gent que vulgui meditar i entrar en el món del budisme.
Aquest monjo també dona classes cada dijous a Berga, on té un bon nombre de seguidors /es.
Com pots veure, el contrast és enorme entre una església catòlica massa tancada en el passat, i una nova manera de viure, que tot i ser mil.lenària s'ha adaptat als nous temps i es va difonent per tot arreu.
I com ve tu dius, hem de distingir entre la cúpula de l'església i els cristians de base. HI ha ONG's cristianes que estant fent una magnífica feina: per exemple Càrites.
En fi, de nou, felicitats per la foto d'avui i no descarto demanar-te'n una còpia per posar a casa. He vist poques imatges que transmetin la serenor d'aquesta.

joanroma ha dit...

Hola de nou,
esplèndides fotos. He entrat en el blog de fotos i n'he trobat de magnífiques, especialment la que tens a la portada. Francament és una joia.
Felicitats i a veure si canvies de comentari i foto, un cop per setmana.

Jordi ha dit...

Aquesta és la intenció Joan. Però no és senzill per mi fer 52 bones fotos a l'any, jeje.

Apa salut